LotusTalk - The Lotus Cars Community - View Single Post - Engine Fans: Low works normal but high never comes on
View Single Post
post #1 of (permalink) Old 04-10-2014, 03:49 PM Thread Starter
pjku79
Registered User
 
pjku79's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: San Antonio, Tx
Posts: 152
Question Engine Fans: Low works normal but high never comes on

I have searched for something realatively close to this, but haven't had any luck. So, the car (2005 Lotus Elise, sport and touring pack, with a/c) I am looking at has some a/c issues which seem to be caused by engine fan opperation. From what I can tell there is 4 opperations for the dual engine fans.

1) Cold engine with a/c off, fans off
2) Cold engine with a/c on, fans operate on high
3) Hot engine with a/c off, fans operate on low
4) Hot engine with a/c on, fans operate on high

Below are how the car operates.

1) Cold engine with a/c off, fans off
2) Cold engine with a/c on, fans off
3) Hot engine with a/c off, fans operate on low
4) How engine with a/c on, fans operate on low

Since the fans never go to high, the a/c doesn't perform.

The owner says he took it to the dealer in Austin, TX and they told him one of the fans were bad. This doesn't sound right to me. I would think if one fan was bad, only one would act out of the norm, but both do. I am thinking wiring or maybe a module, but I don't have much experience with this. Thanks for your expert help.
pjku79 is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome