Best phone mount for the track? - LotusTalk - The Lotus Cars Community
 3Likes
  • 2 Post By Mr.C
  • 1 Post By Mr.C
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 15 (permalink) Old 10-23-2018, 05:31 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Memphis, TN
Posts: 605
Best phone mount for the track?

I just got a RAM X-Mount for my iPhone X and the video is so shaky it's unwatchable. I was told it was the best, and is recommended by Harry's Lap Timer (which I am also trying to use). The mount was over $50 so I am not happy that for that amount of money I could hand hold it with one hand and drive and get better video.

Also - if anyone is using the KIWI 3 OBDII dongle, it doesn't want to update/refresh the data at all. It may be defective but wanted to see if anyone was using it (also recommended by Harry's Laptimer).

Thanks!
James

2015 Alfa Romeo 4c
2018. Lotus Evora 400
2010 Toyota 4Runner Limited
James33 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 (permalink) Old 10-23-2018, 06:36 AM
German Reimport
 
Mr.C's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Stuttgart, Germany; Portland, Oregon
Posts: 2,942
I have good experience with using the RAM mount with an i-phone for Harry's, mounted on the passenger side rear window towards the center of the car.
Are you running with auto focus on or off? You can find the setting in the video preview by clicking the little wrench symbol.
I had instances where I ran with auto focus on, and that created the "shaky" effect and made the video useless because the camera continuously adjusted focus.
James33 and Ls1Rx7 like this.

If I die, my biggest fear is that my wife sells all my toys for the price I told her I bought them for...
Mr.C is offline  
post #3 of 15 (permalink) Old 10-23-2018, 06:40 AM
Addict
 
LostPawn's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Denver, CO
Posts: 1,173
Garage
I don't use a phone for video on the track, so not much help there. I use a roll bar mounted GoPro and it works ok. I think you'll need some video stabilization and I'm not sure if there is a setting on your phone to make that better or not.

I use a cheap Bluetooth OBD2 from Amazon, though I always have trouble syncing up my phone data and video so maybe my adapter is part of the issue.


LostPawn is offline  
 
post #4 of 15 (permalink) Old 10-23-2018, 07:12 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Memphis, TN
Posts: 605
Quote:
Originally Posted by Mr.C View Post
I have good experience with using the RAM mount with an i-phone for Harry's, mounted on the passenger side rear window towards the center of the car.
Are you running with auto focus on or off? You can find the setting in the video preview by clicking the little wrench symbol.
I had instances where I ran with auto focus on, and that created the "shaky" effect and made the video useless because the camera continuously adjusted focus.
I'll try the wrench setting and see... The video jitters so bad though I don't think it will matter.

2015 Alfa Romeo 4c
2018. Lotus Evora 400
2010 Toyota 4Runner Limited
James33 is offline  
post #5 of 15 (permalink) Old 10-23-2018, 10:29 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2017
Location: Boston
Posts: 682
Quote:
Originally Posted by Mr.C View Post
I have good experience with using the RAM mount with an i-phone for Harry's, mounted on the passenger side rear window towards the center of the car.
Are you running with auto focus on or off? You can find the setting in the video preview by clicking the little wrench symbol.
I had instances where I ran with auto focus on, and that created the "shaky" effect and made the video useless because the camera continuously adjusted focus.
WHat he said, it's the best mount I've ever used by a huge margin
Ls1Rx7 is offline  
post #6 of 15 (permalink) Old 10-23-2018, 11:15 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Memphis, TN
Posts: 605
This is the one I bought for my iPhone X.

https://www.rammount.com/part/RAM-B-166-UN7U

I'll upload a video of my test footage tonight and share. It's beyond horrible, so I must be doing something wrong.....

2015 Alfa Romeo 4c
2018. Lotus Evora 400
2010 Toyota 4Runner Limited
James33 is offline  
post #7 of 15 (permalink) Old 10-23-2018, 04:06 PM
German Reimport
 
Mr.C's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Stuttgart, Germany; Portland, Oregon
Posts: 2,942
That is what I'm using with good results.
I'm curious to see the video footage to see if it correlates to mine with auto focus on.

If I die, my biggest fear is that my wife sells all my toys for the price I told her I bought them for...
Mr.C is offline  
post #8 of 15 (permalink) Old 10-23-2018, 05:19 PM
Registered User
 
PLAY-DOH's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Hickory, NC
Posts: 876
Garage
Maybe because itís suction mount instead of rigid? My tablet in my offroad buggy stays put and you can read it in the roughest of terrain. Itís a bar mount

2011 Lotus Evora N/A Quartz Silver
PLAY-DOH is offline  
post #9 of 15 (permalink) Old 10-24-2018, 04:37 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Memphis, TN
Posts: 605
Here's my unusable video with the RAM X-Mount.




The mount is attached near the top of the windshield and the arm is pointing straight down. What am I doing wrong?

2015 Alfa Romeo 4c
2018. Lotus Evora 400
2010 Toyota 4Runner Limited
James33 is offline  
post #10 of 15 (permalink) Old 10-24-2018, 06:26 AM
German Reimport
 
Mr.C's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Stuttgart, Germany; Portland, Oregon
Posts: 2,942
That looks a lot like mine looked with auto focus on.
Turn it off and try again, and I'm sure it will be a lot better.
James33 likes this.

If I die, my biggest fear is that my wife sells all my toys for the price I told her I bought them for...
Mr.C is offline  
post #11 of 15 (permalink) Old 10-24-2018, 12:09 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Memphis, TN
Posts: 605
I'll give that a try! Thanks Mr. C!

2015 Alfa Romeo 4c
2018. Lotus Evora 400
2010 Toyota 4Runner Limited
James33 is offline  
post #12 of 15 (permalink) Old 10-24-2018, 02:09 PM
Registered User
 
PLAY-DOH's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Hickory, NC
Posts: 876
Garage
James thatís how my eyes do after Iíve been driving too long. When I start getting like that, Iíll pull over and find a hotel, haha

2011 Lotus Evora N/A Quartz Silver
PLAY-DOH is offline  
post #13 of 15 (permalink) Old 10-24-2018, 05:29 PM
German Reimport
 
Mr.C's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Stuttgart, Germany; Portland, Oregon
Posts: 2,942
I just checked one of my messed up videos where I ran with auto focus on and it is exactly like yours, if not worse.
So I'm pretty certain the auto focus function is the culprit.

If I die, my biggest fear is that my wife sells all my toys for the price I told her I bought them for...
Mr.C is offline  
post #14 of 15 (permalink) Old 10-25-2018, 06:03 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Memphis, TN
Posts: 605
Headed out of town so it will be a few days before I can test and get a video up to compare. Thanks for the tips and I'll update as soon as I can.

James

2015 Alfa Romeo 4c
2018. Lotus Evora 400
2010 Toyota 4Runner Limited
James33 is offline  
post #15 of 15 (permalink) Old 10-25-2018, 06:27 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2017
Location: Boston
Posts: 682
This is from 2 weeks ago with the same mount, also bumpy but no where near as bad:
Ls1Rx7 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  LotusTalk - The Lotus Cars Community > Motorsports > Track and Technique

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the LotusTalk - The Lotus Cars Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome