After supercharger install car will not start - LotusTalk - The Lotus Cars Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 10-27-2018, 08:11 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 41
Garage
After supercharger install car will not start

So I brought my 05 Elise in to install an m62 supercharger. It ran flawlessly prior to bringing it in. Now the car just pops and backfires as long as ignition is held and won't start according to mechanic who I am flatbedding it out from on Monday as he is useless in assisting further in this matter. Parts installed were the sc a BOE tq 250 tune and larger injectors and the peripheral stuff spark plugs belt etc. mechanic thinks ecu issue boe says not a chance and a bmw mechanic thinks it could be an anti theft issue with tuning the ecu although I have later heard here that the alarm and ecu have no correlation and another buddy thinks vacuum issue. I have yet to physically get my hands on it but I don't know what to think or where to start when I do. My instincts say it's not getting any spark as popping (which I have to hear for myself) indicates that it is getting fuel. It's possibly a vacuum issue. Also sensors all need to be checked but I didn't take it apart or put it back together so I have no idea what was touched or moved in the process. Any help in this matter would be greatly greatly appreciate. Thanks in advance,
Max
Max_n_jaxx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  LotusTalk - The Lotus Cars Community > Lotus Discussions > Maintenance and Repairs.

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the LotusTalk - The Lotus Cars Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome