fellow socal owners - I NEED URGENT HELP (gauge cluster problem) - LotusTalk - The Lotus Cars Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 09-17-2017, 02:40 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 132
fellow socal owners - I NEED URGENT HELP (gauge cluster problem)

Hello all fellow lotus owners,

i'm stuck in a huge dilemma, I have a track day coming up next saturday, as I was prepping my car last night, I noticed my gauge cluster is dead ... rpm, speed, fuel and temp does not work (all else seems to be working).

I did tons of research here and I did everything from checking connectors to cluster, connectors to ecu, connector pins, possible loose wires, wiggling wires around, took apart the cluster, etc

nothing is working so i'm thinking it's the cluster itself, is there any so-cal owners that has an 06 elise cluster lying around that
1.) I can drive to you, plug it up to see if it's truly the cluster or not and
2.) possible buy the cluster of you

if it's not for sale, if I can simply plug a good one in just to know for sure whether it's my cluster or something else would help so much in my diagnostics towards getting this resolved in time.

Thanks everyone !!!

Clint D.
[email protected]
ctdelise5 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 09-17-2017, 03:28 PM
Registered User
 
Obeisance's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: SE MI
Posts: 611
if the engine still runs well, i would suspect the gauge cluster. alternately, if the ecu still responds to obd queries, then the ecu is probably okay.

also, your strategy to test sounds reasonable.

Last edited by Obeisance; 09-17-2017 at 03:42 PM.
Obeisance is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 09-17-2017, 04:07 PM
Registered User
 
rb26dett's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,230
If you were in the east coast I would let you use mine. It sounds like your cluster is done. I've gone through 4 clusters; I'm quite experienced with them.
rb26dett is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  LotusTalk - The Lotus Cars Community > Lotus Discussions > Electrical

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the LotusTalk - The Lotus Cars Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome