LotusTalk - The Lotus Cars Community

LotusTalk - The Lotus Cars Community (https://www.lotustalk.com/forums/)
-   Lotus Evora (https://www.lotustalk.com/forums/f170/)
-   -   1000 mile 1st service and warranty issues... (https://www.lotustalk.com/forums/f170/1000-mile-1st-service-warranty-issues-470226/)

jream 06-26-2019 10:45 AM

1000 mile 1st service and warranty issues...
 
just about to the 1K mark on the odometer... and i have a few warranty things that need looked at... so i figured for the 1st maintenance that i'd bite the bullet and have the dealer give it the treatment.

anyone have input to the following items listed below of my list of things that need addressed?

*notice a gear whine around 2K rpm... not sure i've heard much about that anywhere so have them check it out.

*windshield wiper motor is VERY odd/loud

*both door cards are loose

*red flaking on the 400 logo

*the drivers seat cover is popped off the mounting clip rail

any input would be appreciated prior to taking it in here in the next couple weeks!

pharriso 06-26-2019 11:06 AM

You do not mention the build date of your car but:

*red flaking on the 400 logo TADTS new badges are available, mine has lasted 2 months so far which is better than the original did!

*the drivers seat cover is popped off the mounting clip rail TADTS You probably don't have the new clips

Lckitty 06-26-2019 12:03 PM

Good start. Get them to fix every little issue you aren't happy with!

Julian73 06-26-2019 12:31 PM

1st two are probable the normal sounds, this transmission is not quiet and the wiper motor is almost right there in your face.
The last 3 should definitely be fixed, the flaking 400 seems to be common, why the seat cover has a TSB fix.

pharriso 06-26-2019 01:35 PM

Check the supercharger pulley for an oil leak, many early cars (inc. mine) had leaks, the fix is a complete replacement supercharger.

lotusquacious 06-26-2019 02:44 PM

You'll get used to the gear whine and won't give it a second thought.

As was mentioned, many of the 2017 cars came with clips that failed to hold the upholstery in place. The seats have to come out of the car for them to be replaced but once done, it's a good fix. This was a very common problem for early '17 builds so you're in good company. They need to do both seats by the way since they will both have the crap clips..

I also had the supercharger seal failure. Mine's a February 2017 build. I noticed that mine had failed while driving home from my 1000 mile service. I hope that's not a jinx! Most of the '17s have not suffered this problem but it wasn't entirely unknown. If yours is good now, it's likely to stay that way but it's not a bad idea to keep your eyes peeled while the next thousand unreel.

Redsled 06-26-2019 05:07 PM

Guessing since car just hit 1,000 miles it's a pretty new build? Does anyone have any pictures of what seats look like when seat cover pops off?

pharriso 06-27-2019 12:57 AM

Quote:

Originally Posted by Redsled (Post 5959094)
Guessing since car just hit 1,000 miles it's a pretty new build?

Why? Dealers still have new 2017s in stock.

pharriso 06-27-2019 01:04 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Redsled (Post 5959094)
Does anyone have any pictures of what seats look like when seat cover pops off?

Not so much "pops off" as becomes untucked:

See https://www.lotustalk.com/forums/f17...tucked-459340/ for further detail,I've had no issues since the clips were fitted last October.

jream 06-27-2019 08:18 AM

Quote:

Originally Posted by pharriso (Post 5959056)
Check the supercharger pulley for an oil leak, many early cars (inc. mine) had leaks, the fix is a complete replacement supercharger.

what should you be looking for? are there any tale-tale signs?

jream 06-27-2019 08:20 AM

thx for the input fellas

i need to look up the build date on the car... never really thought about it before to check.

nothing earth shattering w/ repairs it looks like... just more of an annoyance than anything.

ByJoveByJingle 06-27-2019 08:43 AM

Quote:

Originally Posted by jream (Post 5959216)
thx for the input fellas

i need to look up the build date on the car... never really thought about it before to check.

nothing earth shattering w/ repairs it looks like... just more of an annoyance than anything.

The red 400 numbers are a tell-tale. Once they started having the recurring troubles with peeling, Lotus switched to the stickers. So if you have the red emblems then itís on the early build side. Which might also mean the defective seat clips.

lotusquacious 06-27-2019 01:36 PM

Quote:

Originally Posted by jream (Post 5959214)
what should you be looking for? are there any tale-tale signs?


If you see oil misting anywhere around the rear of the car, in the engine room or even oil film on the rear deck, the supercharger would be the first thought. I guess it could be easy to miss if you're not in the habit of looking your car over. Mine exhibited oil misting on the exterior of the rear hatch and when I opened it to look inside, I could clearly see a light coating of oil as well as a dribble from the "nose" of the supercharger.

I don't know how many were affected, but I haven't observed any recent comments about it here or elsewhere. I think the actual numbers were limited based on the anecdotal evidence of the internet so I wouldn't worry much about it unless you see oil. It's pretty hard to miss.

Julian73 06-27-2019 03:50 PM

Quote:

Originally Posted by jream (Post 5959216)
thx for the input fellas

i need to look up the build date on the car... never really thought about it before to check.

nothing earth shattering w/ repairs it looks like... just more of an annoyance than anything.

Date (mo/yr) is on the drivers door post sticker

jream 06-27-2019 09:19 PM

Looks like Iím feb Ď17 build date...

pharriso 06-28-2019 03:31 AM

"Looks like Iím feb Ď17 build date..."

An early car, you will have most, if not all of the issues mentioned.

p.s. My car is a Dec 2016 build.

Redsled 06-28-2019 04:18 AM

Looked at mine this morning, it's Jan 2018, were any of those issues corrected by then?

Julian73 06-28-2019 12:51 PM

Quote:

Originally Posted by Redsled (Post 5959458)
Looked at mine this morning, it's Jan 2018, were any of those issues corrected by then?

. Pretty mature in the production line.

dogtag114 06-28-2019 07:16 PM

Quote:

Originally Posted by jream (Post 5958990)

*both door cards are loose

Do you mean the door panels all together?

I pulled mine off to find that the three tabs on the panel which slide onto the door are actually glued to the panel, not part of it... I re glued them into the panel and rehung it, but at least I know the cause now.

jream 06-28-2019 08:05 PM

Quote:

Originally Posted by dogtag114 (Post 5959622)
Do you mean the door panels all together?

I pulled mine off to find that the three tabs on the panel which slide onto the door are actually glued to the panel, not part of it... I re glued them into the panel and rehung it, but at least I know the cause now.

Yeah itís like the whole door panel inside is loose on driver and passenger. You can pull it and itís floppy.


All times are GMT -8. The time now is 01:43 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome