SD card Question - LotusTalk - The Lotus Cars Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 11-08-2012, 03:29 PM Thread Starter
Registered User
 
RENDERMAN's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Le Banane Republique (305)
Posts: 5,633
SD card Question

I need your help, I have a Nikon D50 and want to purchase a SD card, my understanding was the D50 only takes 2GB maximum SD card size but a friend directed me to this SD/SDHC card and says you can use, is he correct? he mention something about reformatting using a card reader so if he's correct, how do I reformat the card? cause the camera will reformat @ GB only??? I don't mind losing the $18 but I already have a small collection of cards. Thanks in advance!!




"I take life one pixel at a time"-RENDERMAN
Adobe Photoshop CC and Autodesk Maya Certified Instructor
WILL.I.AM
My work:
http://www.wilsart.com/
RENDERMAN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 11-08-2012, 03:38 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 198
My advice would be to see if you can find one to borrow and test. If the camera will only support 2GB it's not going to be able to use an sdhc. but weirder things have happened. It might require a software update to the camera to work.

Another thing i'd suggest is call Nicon's support line and ask them.

and last but not least:

Is there any way to make a Nikon D50 work with SDHC memory cards? - Quora

Looks grim.
Mordikar is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 11-08-2012, 05:02 PM
Registered User
 
RoadDad's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 9,273
Will,

The D50 does not support SDHC. You will not be able to format a card larger than 2GB with the camera but it will write to a larger card if you format it elsewhere first. Otherwise 2GB is your limit.
RoadDad is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 11-08-2012, 06:41 PM
Registered User
 
LarryB's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NorCal
Posts: 3,927
Still have my D50 along with a 4GB SD card that is not labeled as an HC, it works with that (at full capacity) or the few older 2GB but the SDHC that are 8GB and up are a no go.
LarryB is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 11-09-2012, 08:35 PM Thread Starter
Registered User
 
RENDERMAN's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Le Banane Republique (305)
Posts: 5,633
Thanks guys I'll try to find a standard 4GB card, I've contacted a few sellers via email but no response yet, I'll keep you posted.

"I take life one pixel at a time"-RENDERMAN
Adobe Photoshop CC and Autodesk Maya Certified Instructor
WILL.I.AM
My work:
http://www.wilsart.com/
RENDERMAN is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 11-10-2012, 06:16 AM
Registered User
 
DarkAardvark's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: MD
Posts: 176
Quote:
Originally Posted by RENDERMAN View Post
Thanks guys I'll try to find a standard 4GB card, I've contacted a few sellers via email but no response yet, I'll keep you posted.
A quick search on newegg got me these
Newegg.com - Digital Cameras, Digital Camera Accessories, Flash Memory, Secure Digital (SD), 4GB
DarkAardvark is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 02-07-2013, 07:52 PM Thread Starter
Registered User
 
RENDERMAN's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Le Banane Republique (305)
Posts: 5,633
Thanks guys i purchased 2 4GB topram chips and they work great, i went from 273 high rez raw image capability from each 2GB chip to 531 each with the 4GB, awesome!!


"I take life one pixel at a time"-RENDERMAN
Adobe Photoshop CC and Autodesk Maya Certified Instructor
WILL.I.AM
My work:
http://www.wilsart.com/
RENDERMAN is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 02-09-2013, 09:06 PM
Registered User
 
xxxotic's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Florida
Posts: 2,955
On a side note, does anyone have the early touring package radio that reads SD cards with MP3 files or other music written to them?
Blaupaunkt says that the Los Angeles radio only works with cards up to 1GB, however it is getting harder to find them, so I have just been putting MP# files onto a CD and playing them it in the stereo. However it would be nice to program everything into a larger card so that I didnt have to carry CDs around.

I know we arent in the 90'[s anymore, I should just buy a new radio an get an Ipod!
xxxotic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  LotusTalk - The Lotus Cars Community > Community > Member Gallery

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the LotusTalk - The Lotus Cars Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome