2008 Elise: LCD display problem - LotusTalk - The Lotus Cars Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 06-03-2012, 02:03 PM Thread Starter
Registered User
 
triumphNY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
2008 Elise: LCD display problem

2008 Elise with LCD problem. When I start the car, the screen is working (fuel, miles, etc.) However, after a few minutes the fuel bar starts to fade in some areas. All other readouts are fine. I tried playing with dimmer control, but thats not the problem. Any feedback on this?? Thanx.

How many times do I have to flush before you'll go away?
triumphNY is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 06-03-2012, 07:10 PM
Registered User
 
sarenar's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Louisiana
Posts: 271
Mine does that too at times. I've read that it could be the heat. I think there has been a problem with the instrument clusters before but nothing Lotus would own up to. Some have had to have the dealer update or replace the instrument cluster as the fuel bar would not show up at all. Some have suggested rebooting the system by disconnecting the battery. I think its one of those quirky Lotus things.
sarenar is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 06-04-2012, 10:09 AM
$3(uR3 u$3r
 
SCamper's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Austin, Texas
Posts: 428
Hi.

Mine started off blank. The replacement did what you are seeing. Had the cluster replaced twice under warranty before all was well. Seemed heat related. Odometer data is in the cluster and you will get a sticker on the inside door with current mileage. Hopefully yours is under warranty, as a new cluster is over $500. Replacement is the only solution. Sorry.

-Alex

2008 Elise SC - Solar Yellow
SCamper is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 06-21-2012, 02:37 PM Thread Starter
Registered User
 
triumphNY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Covered by my bumper to bumper. Thanks guys.

How many times do I have to flush before you'll go away?
triumphNY is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 06-26-2012, 03:05 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Northport, New York
Posts: 15
I had a similar problem and it turned out to be a loose fuse!

2008 Lotus Elise SC
windridr is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 04-23-2019, 10:05 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 16
Hey I have a 2008 and I found this old thread......I seem to be having this same problem. It wasn’t there when I bought the car 6 months ago and only appears sometimes. But seems more frequent. Does any one have any experience with this? I see it on the fuel sometimes and on different numbers. Mileage mostly, but only one number usually.
Thanks for any help.

Chemgee
2008 Elise-
California
Atlanta
Chemgee is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  LotusTalk - The Lotus Cars Community > Lotus Discussions > Lotus Elise

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the LotusTalk - The Lotus Cars Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome