Resistor Pack bypass - Page 2 - LotusTalk - The Lotus Cars Community
Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #21 of 28 (permalink) Old 06-13-2012, 08:51 PM Thread Starter
Registered User
 
yellowvert's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: North Texas
Posts: 301
Quote:
Originally Posted by 407Driver View Post

Been there done that. Sadly... you must drill a hole. fortunately the switch panel covers it.
407: I don't mind drilling a hole but have no idea where to do this. I've got a wire coming from the big vent hole, behind the gas peddle and up to through the passenger compartment, then all 9 feet of wire are spooled and sitting in the package tray. Can you provide some direction??
yellowvert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 28 (permalink) Old 06-14-2012, 06:54 AM
Registered User
 
bryanf650's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Mountain View, CA
Posts: 194
Quote:
Originally Posted by SirLotus View Post
Scott, I Just discovered that there is no access from the radio slot to the wiring grommet that goes to the HVAC console.
There are two reasons why the airflow is restricted;
1) I believe the ducts to each cabin discharge vents are too small.
2) The footwell returns were blocked because on a cool day with the heater/fan off there would be a backflow of cold air through the returns. Apparently owners were complaining and Lotus used this method to address it. The disadvantage is that it also inhibits the airflow in, thereby restricting the flow out of the cabin discharge vents
Michael
Just a quick point of correction...there is access between the radio slot and the HVAC grommet--that is how I wired my ipod adapter. On mine there was a plastic panel taped in place that hid the grommet from the radio slot, but it comes right out.
bryanf650 is offline  
post #23 of 28 (permalink) Old 06-14-2012, 07:01 AM
Registered User
 
SirLotus's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Delray Beach FL
Posts: 6,922
Quote:
Originally Posted by bryanf650 View Post
Just a quick point of correction...there is access between the radio slot and the HVAC grommet--that is how I wired my ipod adapter. On mine there was a plastic panel taped in place that hid the grommet from the radio slot, but it comes right out.
Thanks for that information.
Michael
SirLotus is offline  
 
post #24 of 28 (permalink) Old 06-14-2012, 02:45 PM
Registered User
 
407Driver's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tejas
Posts: 498
Quote:
Originally Posted by bryanf650 View Post
Just a quick point of correction...there is access between the radio slot and the HVAC grommet--that is how I wired my ipod adapter. On mine there was a plastic panel taped in place that hid the grommet from the radio slot, but it comes right out.
Interesting find, I had completely missed that. So, no need to drill a hole. yellowvert, remove the "A" post panel cover on the passenger side by removing two screws inside the cubby hole. Feed the wire along and behind the passenger airbag untill you can see it trough the A post opening. In the corner where the parcel shelf and the side sill meet there is a little rat hole big enough to feed wires trough from the A post area to the under dash area, you could route it around to the vent opening or as I describe in post #25 to the front side of firewall and fish it between firewall and fan.

LZ LoLo survivor
407Driver is offline  
post #25 of 28 (permalink) Old 06-22-2012, 10:21 AM
Registered User
 
LotusSG2057's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Boston, Massachusetts
Posts: 479
Garage
Ok this is what happened anyway to fix this solution without taking it to the dealership??? HELP ASAP. Car turns on fine.
Attached Images
File Type: jpg IMG-20120622-00104.jpg (340.5 KB, 114 views)
File Type: jpg IMG-20120622-00103.jpg (356.7 KB, 110 views)

[FONT="Georgia"]05' Lotus Elise Storm Titanium

"I am going to finish what I have started"
"I don't want revenge, I want justice."
"You kill innocent people. Sometimes murder is justice."
LotusSG2057 is offline  
post #26 of 28 (permalink) Old 06-22-2012, 10:30 AM
Registered User
 
SirLotus's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Delray Beach FL
Posts: 6,922
You obviously disconnected it inside the blower and will have to try reconnecting it with a pair of long nose pliers or equivalent.
Michael
Attached Images
File Type: jpg DSC03858.JPG (253.6 KB, 111 views)
SirLotus is offline  
post #27 of 28 (permalink) Old 06-22-2012, 10:36 AM
Registered User
 
LotusSG2057's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Boston, Massachusetts
Posts: 479
Garage
Ok but the end wire i showed in the photo is burned to a crisp, so is there any point of reconnecting it again.

[FONT="Georgia"]05' Lotus Elise Storm Titanium

"I am going to finish what I have started"
"I don't want revenge, I want justice."
"You kill innocent people. Sometimes murder is justice."
LotusSG2057 is offline  
post #28 of 28 (permalink) Old 06-22-2012, 10:42 AM
Registered User
 
SirLotus's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Delray Beach FL
Posts: 6,922
Quote:
Originally Posted by LotusSG2057 View Post
Ok but the end wire i showed in the photo is burned to a crisp, so is there any point of reconnecting it again.
You can either use a new #12 awg wire with a new connector attached or cut off the fried end and splice a new wire into it. BTW, hemostats would be good as they lock.
Michael
SirLotus is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

  LotusTalk - The Lotus Cars Community > Lotus Resource Center > Lotus Resource Center(LRC) > HVAC(LRC)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the LotusTalk - The Lotus Cars Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome