LotusTalk - The Lotus Cars Community

LotusTalk - The Lotus Cars Community (https://www.lotustalk.com/forums/)
-   A/C, Heating and Ventilation (https://www.lotustalk.com/forums/f313/)
-   -   2005 Elise - AC won't blow until on setting 3 (https://www.lotustalk.com/forums/f313/2005-elise-ac-wont-blow-until-setting-3-a-455698/)

Regan 05-30-2018 04:14 AM

2005 Elise - AC won't blow until on setting 3
 
Title kind of sums it up. The air won't blow unless I put the setting on 3. 1 & 2 will just act like the system is off. When on 3, the air works just fine, definitely not actually an AC problem. Any suggestions on how to troubleshoot?

cyow5 05-30-2018 04:17 AM

Uh-oh, that is most likely the HVAC blower resistor. Those are notoriously susceptible to corrosion and require the removal of the front clam and some AC parts. First though, pull the control panel out, check the wiring there and make sure speeds 1 and 2 aren't just disconnected, and then start tracing back to the resistor pack

rsamani 05-30-2018 04:21 AM

Quote:

Originally Posted by Regan (Post 5837490)
Any suggestions on how to troubleshoot?


Start by doing some reading. Search "resistor pack replacement". there should be plenty of write ups and guidance.
Good luck!


All times are GMT -8. The time now is 06:10 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome