AC intermittent. Trinary switch? - LotusTalk - The Lotus Cars Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 02-06-2017, 07:33 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 3
AC intermittent. Trinary switch?

Hi guys,

I am new to the forum so hello all,

I have read pretty much every thread i can find on the net re AC issues. After all of the below the AC on my 2008 Elise S (RHD) still has the habit of not always wanting to turn on when the button is pressed (i.e. Increased revs, engage compressor clutch and blow cold). Sometimes it will come on but will switch itself of after 10 or so mins and then not come back on for 15.

I don't think its an ice issue as i can't possibly have ice at start up when AC has not even been running.

I am thinking it must be electrical. So far i have done the following.


De gassed / Re gassed twice.
Changed the Relay Switch.
Had AC clutch checked (When AC truns it runs ok anyway so that should be fine)
Bypassed the Trinary switch by hot wiring the relay switch (this was only to test). The AC came on OK.
Read articles about the thermostat. which i think is A hard to get at on RHD and B probably not the cause.

My next move is to replace the trinary switch which won't be easy and will require another de-gass etc.

Any suggestions that you may have would be greatly appreciated.

Graham
grahamwa is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 02-08-2017, 03:15 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 3
Further to the above. a number of engine restasrts will eventually result in the AC coming on again.
grahamwa is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 02-08-2017, 04:07 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Location: massachusetts
Posts: 1,906
I think it more likely the switch pack module, but you could figure out the logic of the trinary switch without removing it

It does the fan and clutch both of which I think go through the ECU and the switch pack
exigegus is online now  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 02-08-2017, 06:32 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 3
I have replaced the Relay Pack already and no change. Unless the replacement had the same fault which i doubt?
grahamwa is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  LotusTalk - The Lotus Cars Community > Lotus Discussions > A/C, Heating and Ventilation

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the LotusTalk - The Lotus Cars Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome