LotusTalk - The Lotus Cars Community - Reply to Topic
Thread: Vision Function RS-R Exhaust (Elise/Exige) Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the LotusTalk - The Lotus Cars Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-07-2015 12:18 AM
Zoomby_U I have stiffer mounts in my car already ... it may be just a flaw in the design I believe.
06-07-2015 12:00 AM
sleepe Stiffer engine mounts would have prevented this failure. (innovative mounts 60A)
06-06-2015 08:48 PM
MotoGeek You guys might consider removing the inner mount, to allow the bar to flex a little more.
06-06-2015 08:03 PM
Zoomby_U Same issue just happened to me after around 3000 miles ... the welds at the hanger broke ... hope Jermaine is able to warranty for me

Cheers,
Zoomby_U
03-04-2015 05:27 PM
1stGenMatt Any idea when these will be available again?
02-08-2015 05:38 PM
MartyMcfly Took it to 2 places and they wouldn't touch it considering the weld along the canister came separated as well. You can slightly see in the pics what I'm referring to.

It's best to get a new one and re align the hangars from there. Just waiting on Jermaine to get the next batch in and go from there.
02-08-2015 03:34 PM
mikelr
Quote:
Originally Posted by MartyMcfly View Post
To Jermaines credit, he did reply to my PM and said I would be sent a new exhaust when they become available. Mine was just an issue of a poor weld as it cracked on the seam and then completely tore off due to the fracture.

I'm striking mine off as a lemon as I do not drive the car hard and have maybe put 5K miles on it in 2 years.

I will keep you guys updated on what happens.
That is not due to a bad weld, it's due to a poor attachment location for the hanger. Look at the thickness of the muffler can they welded the hanger to, it's maybe 18 gauge steel. The weld and the hanger were far stronger then the muffler case. The hanger should have extended further down and cradled the muffler pipe (welding there at the base of the muffler inlet/outlet). The way they fabricated that it was just a matter of time, hence all the failures reported.
The good news is yours can easily be repaired. Any good welder can patch the hole torn in the can and make up a new hanger attached as I have suggested.
02-08-2015 12:25 PM
yellow99s
Quote:
Originally Posted by MartyMcfly View Post
Yellow99,

I'm in Texas.. warm weather year round.

Additional bracing May be in order once I get my new one.

Yellow 99, when yours broke, did you receive a new one or did you just have to eat the costs?
Mine is still hanging on by a thread, I literally never drive the car since Arizona sucks.
I need to deal with it and get the car sold, I expect to eat the costs.
02-08-2015 09:54 AM
MartyMcfly Yellow99,

I'm in Texas.. warm weather year round.

Additional bracing May be in order once I get my new one.

Yellow 99, when yours broke, did you receive a new one or did you just have to eat the costs?
02-08-2015 09:11 AM
yellow99s That's exactly how mine failed but on the other side, 2 years and around 10K miles. The canister is too thin to support its own weight with only 2 non reinforced mounting points. MartyMcfly, what state are you in? I'm curious is if it's a cold weather only issue.
02-08-2015 08:29 AM
MartyMcfly To Jermaines credit, he did reply to my PM and said I would be sent a new exhaust when they become available. Mine was just an issue of a poor weld as it cracked on the seam and then completely tore off due to the fracture.

I'm striking mine off as a lemon as I do not drive the car hard and have maybe put 5K miles on it in 2 years.

I will keep you guys updated on what happens.
02-08-2015 07:17 AM
Silver_Surfer Damn, Sorry to see that!. I have had mine since 2012 and no issues.
02-08-2015 02:58 AM
MartyMcfly So I'm driving along, on my way to work, when i hear a snap followed by a loud exhaust grumble. I'm thinking "did my exhaust come lose?" I pull over and notice my muffler sitting oddly. This happened only after 5k miles:





Driver side hanger just snapped off. Am I happy about this? Of course not! I'm out 600$ and stuck scrounging around looking for a replacement exhaust after not even putting 5000 miles on this one.

On another note, I like the look and aesthetics of this exhaust. Sounds great! I'm just hoping this isn't a common issue, and I'm crossing my fingers that I can be reimbursed or shipped a new one that doesn't fall off the car after a year.
02-07-2015 07:51 PM
shay2nak
Quote:
Originally Posted by JonathanLA View Post
Mine is doing the same
remove it and take it to a local welder. Make sure they're going to use a TIG welder.
02-07-2015 01:36 PM
JonathanLA
Quote:
Originally Posted by yellow99s View Post
I noticed last weekend that mine has begun to crack where the passenger hanger is welded on, that was short
Mine is doing the same
02-07-2015 01:13 PM
1stGenMatt
Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
Sorry they are out of stock
Thanks for the reply, when do you expect them back in stock?
02-07-2015 03:35 AM
[email protected] Sorry they are out of stock
02-07-2015 12:05 AM
1stGenMatt Ancient thread bump, but are these still available?
04-21-2014 05:16 PM
Smoke 'Em
Quote:
Originally Posted by Ianreed06 View Post
Any update ???
Also wondering if there's any update?
01-18-2014 01:08 AM
Ianreed06 Any update ???
This thread has more than 20 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome