LotusTalk - The Lotus Cars Community - Reply to Topic
Thread: Cabin Fan Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the LotusTalk - The Lotus Cars Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
12-19-2016 03:17 PM
hroundy This are the exact symptoms I had and it was the resistor pack issue. I used the method discussed in this thread to replace them putting them on top of the peddle box.

https://www.lotustalk.com/forums/f313...acement-78524/
12-19-2016 11:07 AM
Doge Most likely going to be the resistor unfortunately!
12-17-2016 02:00 PM
Reach I agree on doing more diagnosis on if you need to look at the resistors first, as that is an extremely annoying and involved job. I just got done with it myself, with a garage and without needing the car to be working again shortly, and I still didn't like doing it.

All that said, if you're saying the car lives outside in Hawaii, then yes it is likely that the 'bathtub' which the blower housing and resistors sit in is waterlogged and has ruined the resistors or even more likely their connectors. Removing everything, running new primary wires to the blower, and relocating the resistor setup higher in the clam is the solution. Also, while you're in there, drill drainage holes in the corners of the aluminum tub area per the TSB.

12-17-2016 12:02 AM
SufjansWasp If the AC works, wouldn't that mean the fans work? I don't know how it's set up to operate exactly.

May help:

(1) https://www.lotustalk.com/forums/f311...-t-turn-94909/

(2) https://www.lotustalk.com/forums/f313...-t-turn-60041/
12-16-2016 01:57 PM
KenJ
Cabin Fan

I'm in VA, son and 2005 Elise are in HI. Trying to help him fix his broken fan. The fuses are good, AC kicks on when the button is pushed (but I don't remember the radiator fan kicking on), Does this point to the resister pack, or could it be something else? He does not have a garage, so everything is done in the driveway. If it is the resister pack, thinking it would be best to install a remote resister box. Is it possible to get to the wiring without removing the cowl?

Any Elise owners in Oahu willing to help him out?

Thanks for the help. I'm a muscle car guy....my toy is a 73 vette.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome