LotusTalk - The Lotus Cars Community - Reply to Topic
Thread: 2005 Elise - AC won't blow until on setting 3 Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the LotusTalk - The Lotus Cars Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
05-30-2018 04:21 AM
rsamani
Quote:
Originally Posted by Regan View Post
Any suggestions on how to troubleshoot?

Start by doing some reading. Search "resistor pack replacement". there should be plenty of write ups and guidance.
Good luck!
05-30-2018 04:17 AM
cyow5 Uh-oh, that is most likely the HVAC blower resistor. Those are notoriously susceptible to corrosion and require the removal of the front clam and some AC parts. First though, pull the control panel out, check the wiring there and make sure speeds 1 and 2 aren't just disconnected, and then start tracing back to the resistor pack
05-30-2018 04:14 AM
Regan
2005 Elise - AC won't blow until on setting 3

Title kind of sums it up. The air won't blow unless I put the setting on 3. 1 & 2 will just act like the system is off. When on 3, the air works just fine, definitely not actually an AC problem. Any suggestions on how to troubleshoot?

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome