The Lotus Cars Community banner

1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Joined
·
239 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
SOLUTION: WIRE GOT UNPLUGGED FROM THE BACK PANEL!!! Thanks Lotus_DP for the help! and everyone else :D





Like for this panel the daylight, and such light up, but my panel in my 07 Elise doesn't light up like his?

My friends 06 Exige has the lights.. Just confused maybe my bulbs burned out.. MEH
 

·
Premium Member
Joined
·
427 Posts
light panel

On my 05 only the engine light switch lights up when the key is turn on. The two button for the lights on come on when they are engaged to turn on the lights. When I got the car, the start light didn't light at all and I found a bad LED in it. I replace it and now it works fine. Since then I have replaced the two switch panel with a three switch panel and added two more switches for aftermarket running lights with halos. They also will only light when I turn on the lights respectively. Hope this helps.

:panic:
 

·
Registered
Joined
·
239 Posts
Discussion Starter #3
Oh sorry I wasn't too specific, my buttons light up when I turn them on, but not the light next to it like in this picture.
 

·
Registered
Joined
·
436 Posts
If I understand... There is a separate connector that lights up the amber icons next to the buttons. It's easy for this connector to detach if when you remove that panel.

Pull the panel and verify the 2-pin connector to these lights...
 

·
Registered
Joined
·
796 Posts
the angle of that photo makes your steering wheel look warped. (broken)
 

·
Registered
Joined
·
8,534 Posts
My panel lights up. My gut is your bulbs are out or the connector got disconnected. It's simple. Just unscrew the two, be careful with the tabs and check connections.

There are also threads on changing out those little bulbs to even change colors. I did that on my prior '05 to do a red starter button.
 

·
Registered
Joined
·
60 Posts
Glad to see you got this solved.


I had a problem where just my headlight light on the dash wouldn't turn on. I figured it was a bulb out... I also had a headlight out which was a problem with the switch pack module. Replacing the SPM also fixed the light out on the dash...
 

·
Registered
Joined
·
144 Posts
Glad to see you got this solved.


I had a problem where just my headlight light on the dash wouldn't turn on. I figured it was a bulb out... I also had a headlight out which was a problem with the switch pack module. Replacing the SPM also fixed the light out on the dash...
None of mine light up except the parking lights when I turn them on. I already assumed burnt out led for start button, but how do you go about replacing the led for the headlight switch? Also is it possible to swap colors?
 

·
Gamera The Atomic Turtle
Joined
·
3,349 Posts
Someguy - could it possibly be the SPM?
 

·
Registered
Joined
·
144 Posts

·
Gamera The Atomic Turtle
Joined
·
3,349 Posts
Switch Pack Module. Under the binnacle. Controls the lights. One other board member had your problem. Replacing the SPM fixed it. So another possibility. You might want to PM Sir Lotus.
 

·
Registered
Joined
·
144 Posts
Switch Pack Module. Under the binnacle. Controls the lights. One other board member hadyour problem. Replacing the SPM fixed it. So another possibility. You might want to PM Sir Lotus.
Will do. I'll see if replacing the led fixes my start light. And I'll see if that connector is unplugged. If I were to get my hands on a spare set of A/C and air recirculation switches, would I be able to swap them?
 

·
Gamera The Atomic Turtle
Joined
·
3,349 Posts
the led i bet will fix your start light. I was referring to the tiny lights used for the headlights status... i believe one member was troubleshooting a bad low beam, ended up replacing the spm to fix the low beam (it was not a bad bulb) and as an added bonus...his headlight status indicators next to the headlight buttons, or the led's in the buttons themselves - began working again. Apparently they had been out also. No guarantees - just another possibility which is why i recommend a chat w/ Sir Lotus if you can sweet talk him into it. :) He's the man on electrical ( or one of them)
 

·
Registered
Joined
·
144 Posts
the led i bet will fix your start light. I was referring to the tiny lights used for the headlights status... i believe one member was troubleshooting a bad low beam, ended up replacing the spm to fix the low beam (it was not a bad bulb) and as an added bonus...his headlight status indicators next to the headlight buttons, or the led's in the buttons themselves - began working again. Apparently they had been out also. No guarantees - just another possibility which is why i recommend a chat w/ Sir Lotus if you can sweet talk him into it. :) He's the man on electrical ( or one of them)
Ah gotcha. I do have hid's from a previous owner. Alright thanks for the advice
 
1 - 16 of 16 Posts
Top