The Lotus Cars Community banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter #1
Hello.
I have a Elise 111R -07
I have made some modifications to the engine in winter.
Exhaust, Intake, KOMO-tec flach and camshafts.

The car runs like a dream when you pull on but wen in idle, it goes really worried, 700-900 rpm.

Thinking it might be the throttle valve is broken because when only ingniton is on it's a beeping sound from it. It sounds just like when you try to hold onto an electric motor.

There's also a risk that they are the cams that cause problemat but MWR says that the cams can be used on the original engine.

I've tried two different throttle and both sound the same so I'm thinking it may be errors in the software.

How does your electronic throttle sounds when only ignition is on?



Regard Nils Olander Sweden
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter #2
I youst remember.

I youst remember.
If the car is idle for a long time or driving around town with a lot of starting and stopping then the check engine light come on and fault code P0171
System Too Lean (Bank 1).

I put in a new MAF today. same problem :shrug:
 

·
Registered
Joined
·
236 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Hi,
does it sound like that, like in this youtube Video? Thats the noise from my Exige S.


I heard that you can reset the Throttle Body Motor. And maybe the noise disappear. Can someone please tell me how to do that on a Toyota Elise/Exige with electronic gas.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top