The Lotus Cars Community banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Premium Member
Joined
·
4,551 Posts
Discussion Starter #1
After a track event, my turn signals and alarm/immobilizer aren't working. My headlights and tail lights work fine. Everything else electrical works fine.

Is this a fuse issue....or something else?

My battery is also having trouble holding charge....have to trickle it even after a day's ride.
 

·
Registered
Joined
·
6,961 Posts
a) Although the turn signal lights are used by the alarm, they are independently fused and controlled also, and should still work for signaling, do they? Check fuses F6 & F9
b) Does the interior light work?
c) Check fuse F11 & R2?
d) Have you done any work on the car?
Michael
 

·
Premium Member
Joined
·
4,551 Posts
Discussion Starter #3
a) Although the turn signal lights are used by the alarm, they are independently fused and controlled also, and should still work for signaling, do they? Check fuses F6 & F9
b) Does the interior light work?
c) Check fuse F11 & R2?
d) Have you done any work on the car?
Michael
Hi Michael, thanks for the reply....

There has been a lot of work done on the car...turn signal delete with rewiring of DRL's....LED light upgrades with rewiring...

My car is at the body shop, so I can't check fuses just yet, but I'll do so as soon as I get it back - are those fuses in the front (under right access panel?) or in the rear?
 

·
Registered
Joined
·
6,961 Posts
Fuses starting with F = Front, C = Cockpit, R = Rear (engine bay)
You are going to have to do some trouble shooting, with a meter, eyes and being able to read the wiring diagrams. If I can be of any help, don't hesitate.
Check those fuses first.
Michael
 

·
Registered
Joined
·
382 Posts
U didn't by anychance pull ur center console out for the trackday or anything did u? If u pull out the hazard lights switch it creates a break in the circuit so the turn signals won't work. Just a shot in the dark :shrug:
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
This just happened to me as well!! What was the cause?

Just did 6/19 at Thunderhill, noticed on the way home, turn signals not working! I checked my fuses last night, all look fine...the center console idea was interesting since I had a terrible time shifting into 3rd on hard acceleration..maybe the wiring harness was in the way and got mangled/pulled off. Before I pull the center console it'd be nice to see what your fix was...thanks

Dave,
2006 Exige
 

·
Premium Member
Joined
·
4,551 Posts
Discussion Starter #7
My car is being worked on now, and part of the failure was due to a crappy battery...(there were also some blown fuses - long story).

Now the issue is that alarm/immobilizer has reset and I don't have the PIN # to reset....anybody know how to reset the alarm without the PIN?
 

·
Registered
Joined
·
6,961 Posts
At this time, either the remote or PIN is needed to disarm the alarm /immobilizer. The PIN can be obtained though a dealer.
Coming soon, I am developing a simple system that will enable arming / disarming of the alarm / immobilizer and unlocking of the doors through an alternative method.
Cheers,
Michael
My car is being worked on now, and part of the failure was due to a crappy battery...(there were also some blown fuses - long story).

Now the issue is that alarm/immobilizer has reset and I don't have the PIN # to reset....anybody know how to reset the alarm without the PIN?
 
1 - 9 of 9 Posts
Top