The Lotus Cars Community banner
  • Hi there! Why not register as a user to enjoy all of the benefits of the site? You may register here. When you register, please pick a username that is non-commercial. If you use a name that appears on any search engine commercially, you must pick another name, whether it applies to you or not. Commercial usernames are for supporting vendor use only. If you want to become a supporting vendor and grow your business, please follow this link. Thanks!

PPF zniknął

1 reading
391 views 9 replies 8 participants last post by  me73  
#1 ·
Image

2011 Evora
Zauważyłem, że PPF wygląda jak porysowany. Zaniosłem go do jednego z najlepszych warsztatów w okolicy, aby go odnowić. Powiedzieli, że nie było zabawy przy zdejmowaniu starego i musieli mnie obciążyć godzinowo. Małe kawałki i plastikowa żyletka, 4 dni później zostało ukończone.
Jeśli nadal masz oryginalny PPF, lepiej działaj. Mój stoi w garażu z klimatyzacją przez 11 lat, gdy nie jest używany.
Powiedziano mi, że średnia żywotność PPF wynosi tylko 10 lat, niezależnie od marki.
Teraz mam pełne pokrycie Xpel i wygląda niesamowicie

#3 ·
Wiele sklepów w VB nie zajmuje się już PPF, zgaduję, że po drodze były szkody i procesy sądowe. Najdroższy warsztat wycenił mi 1100 na początek plus dodatkowy czas ponad to, co normalnie im zajmuje. Wszystko bez gwarancji na lakier.

Starshield ma pięcioletnią gwarancję i powinien zostać wtedy wymieniony, aby uniknąć tego, czego doświadczyłeś.

owns 2006 Lotus Elise
  • Like
Reactions: PLAY-DOH
#7 ·
Czy fabryczna folia PPF Lotusa ma krótszą żywotność niż 7-8 lat? Dostałem mojego 2020 w tym roku i chociaż wygląda dobrze, zastanawiałem się właśnie nad tym. To samo stało się przy zdejmowaniu starej folii PPF z samochodu mojej żony, ale miała ona prawdopodobnie ponad 10 lat.
W moim 20' GT z przebiegiem 9 tys. mil widziałem, że żółknie (biały samochód), więc miałem ją wymienioną i powiedzieli, że mimo wieku i przebiegu usunięcie jej było udręką.