The Lotus Cars Community banner
  • Hi there! Why not register as a user to enjoy all of the benefits of the site? You may register here. When you register, please pick a username that is non-commercial. If you use a name that appears on any search engine commercially, you must pick another name, whether it applies to you or not. Commercial usernames are for supporting vendor use only. If you want to become a supporting vendor and grow your business, please follow this link. Thanks!
41 - 60 of 170 Posts
Sam o tym debatowałem. Moim jedynym przemyśleniem jest to, że być może poszli tą drogą, aby sprawić, by małe wnętrze wydawało się większe. Całkowicie czarny da iluzję, że jest bardziej ciasno.
Szczerze mówiąc, nie sądzę, żeby ta zmiana sprawiła, że poczujesz się ciasno. Wiem, że każdy jest inny itp. itd., ale wizualnie jest tak niewiele tych szarych powierzchni, które znajdują się w twoim normalnym polu widzenia. Tylko słupek kierowcy, obszar podsufitki do mniej więcej poziomu otwieracza do garażu i twoja urocza, mała, ale całkowicie bezużyteczna, opuszczana osłona przeciwsłoneczna po stronie kierowcy w rozmiarze Power Wheels. Również szczerze mówiąc, celem POWINNO być wizualne odczucie typu kokpitu w samochodzie takim jak ten.

Z drugiej strony, korzyści z odpowiedniego, całkowicie czarnego wnętrza zrobią wizualnie ogromną różnicę i szczerze mówiąc, założyłbym się, że prawie tak samo dużą wizualną różnicę widać również na zewnątrz samochodu. Te super jasnoszare przednie słupki wnętrza, które są również dość solidne jak na samochód tej wielkości, wyróżniają się jakby były podświetlone światłami LED, gdy patrzy się na przód samochodu z zewnątrz. To jest właściwie jedna z moich największych estetycznych irytacji w tym samochodzie.

/rant. Nie chcę wykoleić wątku OP.

Discussion starter · #42 ·
Przełknąłem dzisiaj pigułkę. Zdecydowałem, że wykorzystałem sprzęgło tak bardzo, jak tylko mogłem. Rozpocząłem demontaż tylnej części nadwozia/wnętrza. Lista projektów podczas tego demontażu.

Przekładnia.
Sprzęgło
Zestaw biegów MWR.
LSD.

Silnik ma przebieg 14 tys. mil, ale zostanie zdemontowany i zmodernizowany. Celuję w 8 tys. obrotów i liczę na 450 KM. Prawdopodobnie się nie uda, ale będzie ponad 400.
BOE
Kolektory
Doładowanie
Portowane głowice
Wałki rozrządu
Sprężyny
Zawory tytanowe
Blok tulejowany na 97 mm
Lekkie korbowody
Tłoki

Wnętrze zostanie wyczyszczone.
Lepsze komponenty stereo, głośniki/wzmacniacz itp.
Zmiana biegów i kable
Prawdziwy bezkluczykowy dostęp i uruchamianie za pomocą przycisku

Nowe gwintowane amortyzatory
2 tarcze hamulcowe

Więcej elementów CF, gdy je znajdę.

Podjąłem dziś decyzję. Zdecydowałem, że wykorzystałem sprzęgło tak bardzo, jak tylko mogłem. Rozpocząłem demontaż tylnej części nadwozia/wnętrza. Lista projektów podczas tego demontażu.

Przekładnia.
Sprzęgło
Zestaw biegów MWR.
LSD.

Silnik ma przebieg 14 tys. mil, ale zostanie zdemontowany i ulepszony. Celuję w 8 tys. obrotów i liczę na 450 KM. Prawdopodobnie nie uda się osiągnąć tego wyniku, ale będzie ponad 400 KM.
BOE
Kolektory
Zwiększenie doładowania
Głowice po portingu
Wałki rozrządu
Sprężyny
Zawory tytanowe
Blok tulejowany na 97 mm
Lekkie korbowody
Tłoki

Wnętrze zostanie posprzątane.
Lepsze komponenty stereo, głośniki/wzmacniacz itp.
Zmiana biegów i kable
Prawdziwy bezkluczykowy dostęp i uruchamianie za pomocą przycisku

Nowe amortyzatory gwintowane
2-częściowe tarcze

Więcej elementów CF, gdy je znajdę.

View attachment 1308987
Brzmi jak fajny projekt! Czy będziesz również robił inne ECU?

Discussion starter · #44 ·
Brzmi jak fajny projekt! Czy będziesz robił również inny ECU?
Idę z kablem BOE. Nie jestem pewien, czy będę stroił sam, czy zapłacę BOE. Zamierzam pobrać ECU i zobaczyć, jak zaawansowane jest ECU. Wcześniej stroiłem samochody, ale wszystkie były NA. Kiedy doładowałem mojego BRZ, poszedłem do kogoś, kto miał duże doświadczenie. Kiedy pobrałem mojego Rangera z 19 roku, miał tak wiele tabel, że zdecydowałem, że nie warto się tego uczyć, jeśli można zapłacić komuś 400 dolarów, żeby to zrobił.

Discussion starter · #45 · (Edited)
Kolejny produktywny dzień. Ten samochód został rozebrany bardziej niż myślałem, ale wciąż jestem zadowolony z moich ustaleń, że nie ma żadnych uszkodzeń podwozia. Jednym z obszarów, o które się martwiłem, kiedy go kupiłem, była naprawa po stronie kierowcy. Szew skorupy w uszczelce drzwi był podejrzany. Moje myśli były słuszne i zrobili naprawę skorupy z nią zainstalowaną i połączoną z samochodem. Musiałem odciąć skorupę w tym obszarze, więc dodaj trochę naprawy włókna szklanego do mojej listy. Lista innych głupich rzeczy, które znalazłem.

Kolejny raz nieprawidłowy sprzęt i brak sprzętu w niektórych obszarach.

Prawy napinacz wstępny był odłączony od pasa bezpieczeństwa.

Lewa skrzynka rozdzielcza panelu bezpieczników była oderwana od mocowania. Naprawię to zamiast ponownie okablować.

Wtyczki AC i recyrkulacji zostały zamienione. Zastanawiałem się, dlaczego mój samochód musiał być w recyrkulacji, aby klimatyzacja działała.

Image

Image

Image

Image

Zdemontowałem wnętrze i wyciągnąłem wszystkie elementy, które zostaną wymienione.

Image

Image

Discussion starter · #48 · (Edited)
Czy zachowasz również część S2 związaną z koniecznością przekręcania kluczyka na kierownicy, czy też przeniesiesz wszystko do przycisku?
Kluczyk zniknie, z wyjątkiem ręcznego odblokowywania drzwi w razie potrzeby.

Discussion starter · #49 ·
Ok, dzisiaj dowód koncepcji bezkluczykowego dostępu i uruchamiania za pomocą przycisku. Kiedy odchodzisz od samochodu, zablokuje się automatycznie. Kiedy zbliżasz się do samochodu, odblokuje się automatycznie. W związku z tym straciłem blokadę kierownicy, automatyczny rozrusznik i odcięcie pompy paliwa. Nie mam jeszcze podłączonego przełącznika hamulca ani sprzęgła. Dlatego musisz nacisnąć i przytrzymać przycisk start, aby go uruchomić. Krótkie wideo z podejścia do niego i uruchamiania. Słychać, jak się odblokowuje, tylko dlatego, że się zbliżam.

Discussion starter · #54 ·
Ok, właśnie kończę wszystkie ulepszenia elektryczne. Spędziłem około półtora dnia na układaniu i zabezpieczaniu przewodów. Dzisiaj poprowadziłem ostatnie przewody, aby obsłużyć nowy wzmacniacz. To jakiś odzyskany sprzęt car audio, który miałem. Wzmacniacz to JL audio 500/5 5-kanałowy. Głośniki średniotonowe w drzwiach to stare 6-calowe suby, które miałem. 8-calowy sub to nowy, płytki montaż z podwójną cewką. Ponownie użyłem głośników wysokotonowych, ale wcisnąłem je za daleko podczas strojenia systemu i rozerwałem kopułki. Ten zestaw wykorzystuje aktywną zwrotnicę dla przednich głośników. Teraz czas na ostateczne uporządkowanie przewodów i rozpoczęcie ponownego montażu wnętrza.

Discussion starter · #55 ·
Małe osiągnięcie. Złożyłem z powrotem drzwi pasażera! I tak, kupiłem nową zasłonę do drzwi za 20$.

Image

Image

Poza tym chodzi o małe rzeczy. Dostałem naklejki na breloki!

Image

Jedno małe osiągnięcie. Złożyłem z powrotem drzwi pasażera! I tak, kupiłem nową zasłonę do drzwi za 20$.
Fajnie, ale jako wskazówka, następnym razem wybierz zasłony MY12+, które są plastikowe, zamiast piankowych, które pękają po jednym zdjęciu. Wymagają jedynie wywiercenia otworu na wyjście kabla. Gumowa przelotka lub kawałek taśmy klejącej dobrze to uszczelnia.

Discussion starter · #59 ·
Fajnie, ale jako wskazówka, następnym razem wybierz zasłony MY12+, które są plastikowe, zamiast piankowych, które pękają po jednym zdjęciu. Wymagają tylko wywiercenia otworu na wyjście kabla. Gumowa przelotka lub kawałek taśmy izolacyjnej dobrze to uszczelnia.
Dzięki! Ale mam nadzieję, że nie będzie następnego razu.

Discussion starter · #60 ·
Wnętrze zmierza teraz we właściwym kierunku. Jak zwykle natknąłem się na potrzebę zdobycia kilku dodatkowych części. Cieszę się, że mam teraz dobre źródło części do Lotusa. Wysyłam e-mail z listą części, dostaję telefon, gdy są na miejscu i jadę około 2 mil objazdem w drodze do domu, żeby je odebrać. Brak frachtu i 5% rabatu.

I koniec z kluczem w kolumnie. Miałem tylko trochę fałszywego winylu CF, wyciąłem koło i nie wygląda to tak źle.

41 - 60 of 170 Posts