Wskoczyłem również na bandwagon AD09 dzięki pozytywnym recenzjom. Jeździłem na nich w Summit Jefferson dla TT, ogólnie bardzo zadowolony z nich. Pierwszy dzień był całkowicie mokry, drugi był suchy. Miałem o wiele więcej przyczepności na mokrej nawierzchni niż się spodziewałem (ale nie tak dużo jak moje uliczne PS4S)... ale zdarzały mi się poślizgi tu i ówdzie, ale wcale nie przesadzałem.
Drugi dzień był całkowicie suchy i czas na szybką jazdę. Muszę zauważyć, że to był mój pierwszy raz z moimi ohlins i nowym zestawem opon, więc bawiłem się ustawieniami na sucho. Opony były bardzo stabilne, nawet przy mocnym naciskaniu, nie straciłem do nich zaufania ani nie poczułem dużej utraty kontroli, były bardzo komunikatywne, ale nie czułem, że w pełni je wykorzystuję. Oczywiście potrzebuję o wiele więcej czasu, aby w pełni poczuć i optymalnie wykorzystać, ponieważ miałem z nimi tylko jeden dzień, ale myślę, że mogą być naprawdę szybką oponą, a jeśli nie, to wyjątkową oponą HPDE/uczenia się, ale szybkiej jazdy... naprawdę przypominają mi moje opony RS4 w moim 86, które nigdy się nie zużyją lol.
Niezależnie od tego, pomimo dostosowywania się do nowego zestawu, uzyskałem czas 1:20.6 dla mojej klasy, co było tylko sekundę od zwycięzcy klasy na odpowiednich oponach comp (chyba A052)... rekord klasy wszech czasów to 16... więc myślę, że było to godne uwagi, biorąc pod uwagę to, z czym pracowałem i okoliczności. Bardzo polecam je każdemu niekonkurencyjnemu Evora